lauantai 13. syyskuuta 2014

Saturday Breakfast




Vauhdikkaan viikon jälkeen ei mikään ole ihanampaa kuin kiireetön viikonloppu. Aamupalaksi tein pitkästä aikaa banaanipannukakkuja- ehkä maailman helpoin aamupala. Sekoita vain pieni banaani ja 2 kananmunaa, ja paista pannulla kookosöljyssä. Paras tulos syntyy, jos ajat taikinan monitoimikoneessa. Pannukakut maistuvat jo ihan näinkin, mutta tykkään täydentää makuja ainakin marjoilla.

Pannukakun välissä vaihteeksi tulsipuddingia, joka on periaatteessa aivan sama kuin chiapudding. Itse asiassa olin valmistamassa chiapuddingia, mutta chiansiemeniä olikin vain ruokalusikallinen pussin pohjalla. Tulsi toimii samalla tavalla kuin chia, eli turpoaa sekoittaessa nesteeseen. 

Tulsi eli Pyhä Basilika sisältää paljon mm. 

* C-vitamiinia, joka parantaa vastustuskykyä ja taistelee bakteereita ja viruksia vastaan, *    * antioksidantteja, jotka hidastavat solujen ylihapettumista ja suojaavat vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.
* on adaptogeeni, eli auttaa kehoamme sopeutumaan haastaviinkin olosuhteisiin, mm. stressiin.
* hyvä proteiinin lähde

Perinteisesti tulsia on käytetty kuumeeseen, yskään, astmaan, ihottumiin, ruuansulatusvaivoihin ja muistin parantamiseen. Ayurvedassa tulsia käytetäänkin lähes kaikissa lasten lääkkeissä. Tulsi auttaa myös stressinhallinnassa, vahvistamaan hermostoa ja lisää suorituskykyä. 




                       Näihin tunnelmiin, oikein herkullista viikonloppua kaikille :) 

2 kommenttia:

  1. Nuo pikkupannarit on tosiaan hyviä!

    Tulsi kuulosti ensin ihan uudelta tuttavuudelta mutta sitten muistin, että oon joskus ostanut tulsi teetä. Se oli hyvää.

    Mä lähden tästä hetken päästä kaupunkiin täydentämään superfood-varastoja :)

    Aurinkoista viikonloppua!

    -Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Ja tuo kivaa vaihtelua puurolle :)

      Tulsi on tosiaan hieman oudompi superfood, mutta hyvä vaihtoehto chialle. Käyttö ja maku lähes samanlaiset.

      Mukavaa kaupunkipäivää, mä lähden mökille keräämään puolukoita ja kanttarellejä :) oikein kivaa viikonloppua :)

      Heidi

      Poista