tiistai 30. syyskuuta 2014

Salad Nicoise- kanttarelleilla!



Tämä herkullinen alle kymmenen minuutin lounassalaatti meinasi aivan unohtua valokuva-arkistoihini. Nizzan salaatti on yksi monista suosikeistani. Viime aikoina olen suorastaan himoinnut tonnikalaa, ihan vaikka suoraan purkista syötynä :D Tonnikala onkin muuten hyvä välipala ja toimii varsinkin kiireessä tai matkalla. 

Perinteisestä Salad Nicoista poiketen, sai tämä kesäinen salaatti uutta twistiä tuoreista kanttarelleista ja kevätsipulista, ja siksi sopii oikein hyvin myös syksyyn. Paistoin kanttarellit kevyesti pannulla, ja nesteen haihduttua lisäsin pilkotun kevätsipulin, purkin tonnikalaa sekä keitettyjä ja pilkottuja uusia perunoita joukkoon. Mausta ruususuolalla ja mustapippurilla.

Lautaselle ladoin salaattia ja pilkottuja kirsikkatomaatteja, päälle lämmintä kanttarelli/tonnikalasekoitusta sekä keitetyn luomu kananmunan. Kastikkeita salaatti ei kaipaa, vaan rouhittu mustapippuri riittää. Tästä määrästä valmistui ruokaisia lounas kolmelle, mutta toimii myös lisukesalaattina esim grillatessa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti