keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Erilaisia Suklaakonvehteja



Suklaa on ehkäpä joulun suosituin herkku. Kukapa ei suklaasta tykkäisi :D Vai mitä? Juuri sopivasti, kun suunnittelin joulun herkkuja, sain postista mukavan yllätyksen- valmistustarvikkeet raakasuklaan tekoon oikein kotiovelle asti tuotuna :) 

Makuaisti on kuitenkin jo sen verran vieroittunut tavallisesta maitosuklaasta, että mieli tekee enemmänkin tummaa suklaata- mitä tummempaa, sen parempaa ja raakana parasta! Keittiössä käykin taas kuhina, kun testailen erilaisia versioita, jotta nämä terveellisemmät herkut maistuisivat jouluna myös perheelle. Ylivoimaisen voiton veivät manteli/ mulberisuklaat, jotka tein muffinsivuokiin sydämen muotoisiksi. Lisäpotkuna suklaaseen lisäsin Puhdistamon proteiinijauhetta. Kuulostaa oudolta, mutta maistuu hyvältä. Näillä voi herkutella vaikkapa treenin jälkeen :D 




                          Manteli/Mulperi Sydänkonvehdit

                                                                    RaakaSuklaa: 

                                                              1 1/2 dl Kaakaovoita
                                                                 2 rkl Kookosöljyä
                                                         1 dl Raakakaakaojauhetta
                                                                 2-3 rkl Hunajaa
                                                                      1 tl Macaa
                                            2 tl Suklaa proteiinijauhetta (voi jättää pois)
                                                                     1 tl vaniljaa
                                                           Ripaus Kalaharinsuolaa

+ 1dl manteleita, 1/2 dl mulpereita, 1 tl vaniljaa, 1/2 tl piparkakkumaustetta, 1tl kanelia, ripaus suolaa 

Sulata voi, kookosöljy ja hunaja vesihauteessa. Tällä välin murskaa esim. monitoimikoneella manteli/mulperi/mauste- sekoitus pieneksi rouheeksi. Lisää muut suklaa-ainekset sulaneeseen rasva/hunajaseokseen ja lopuksi lisää vielä manteli/mulperisekoitus. Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa tai mausteita. Laita seos muotteihin tai vaikkapa piirakkavuokaan. Koristele esimerkiksi mehiläisen siitepölyllä, manteleilla tai vaikkapa kaakaonibseillä ja gojeilla. Anna jähmettyä pakastimessa tai jääkaapissa. Nauti hyvässä seurassa :) 

Ainekset saat kätevästi tilattua netistä esimerkiksi Terveysmarketilta, ja aina huomiseen asti saat -15% kaikista normaalihintaisista tuotteista kampanjakoodilla JOULU 




It's the time of the year, when all the stores all filled with chocolate. Who doesn't love chocolate? I do! But nowadays my taste buds loves more dark chocolate- darker it is, better! That's why i was super happy, when I had a delivery with all the ingredients to make raw chocolate :) 


2 kommenttia:

  1. Hei! En ole siis perehtynyt asiaan, mutta reseptisi sai kiinnostumaan raakasuklaasta ja sen teosta. Olen siis aina luullut, että raakaruoalla ja myöskin raakasuklaalla tarkoitetaan prosessoimatonta ruokaa, johon ei siis kuulu lämmittäminen yli 45 asteen. Jäin siis pohtimaan tätä voin, kookosöljyn ja hunajan sulattamista kyseisessä reseptissä. Kuinka kuumaa vettä siis käytät vesihauteessa, varmasti myös kuumennuskiposta riippuvainen paljonko kerää lämpöenergiaa itseensä. En siis ole raakaruokaan juurikaan perehtynyt ja siksi ajattelinkin kysyä sinulta asiasta, koska tämä jäi mietityttämään uteliasta sieluani :) Miten varmistutaan siitä siis, että rasvat eivät sulamisvaiheessa käy yli 45 asteen? Kiitos vastauksesta etukäteen ja mukavasta blogista. Tarkoituksena ei ole missään nimessä arvostella vaan olen aidosti kiinnostunut asiasta?
    Mukavaa joulunodotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Kookosöljy sulaa todella nopeasti ja kesällä se on usein nestemäistä jo ihan huoneenlämmössä. Hunajaakaan ei tarvitse sen kummemmin sulattaa. Kaakaovoi kestää hetken kauemmin, mutta lämpötila tuskin nousee yli +42c. Ihan satavarma ei tietenkään voi olla ellei sitten mittaa lämpötilaa. Itseäni muutaman asteen heittely ei haittaa, sillä kyse on kuitenkin vain muutamasta asteesta. Sulatan rasvat ja hunajan yleensä astiassa, joka on lämpimässä/ kuumassa vedessä lavuaarissa.

      Kommentit ja kysymykset ovat aina tervetulleita. Oikein mukavaa joulunodotusta sinullekin :)

      Heidi

      Poista