keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Teeta ja Sympatiaa!

Jo jonkun aikaa sitten ostin pakuriteeta, joka oli jo valmiiksi pakattu kateviin teepusseihin! Pakuritee on mullekin ihan uusi tuttavuus, vaikka olenkin jo kauan aikaa sitten kuullut sen terveysvaikutuksista. Tanaan vihdoin paasin testaamaan tata kaapin perukoille unohtunutta luonnon omaa antioksidanttia! Valmistustapa on sama kuin ns normaalillekin teelle, hauduta 3-5 min. Itse lisasin teen joukkoon hieman luomu hunajaa antamaan makeutta, silla muuten maku on aika mitaan sanomaton. (Voit kayttaa samaa teepussia niin kauan kuin vari irtoaa!!)

Pakurikaapa on siis erittain voimakas antioksidantti! ORAC-luku pakurilla on 52 000, kun esimerkiksi mustikalla se on 2 400 (ORAC on antioksidanttisuuden mittari). Pakurikaapa sisaltaa kaikki elimistollemme valttamattomat aminohapot seka runsaasti kivennais-ja hivenaineita, kuten kaliumia, magnesiumia ja sinkkia! Se myos suojelee soluja vapailta radikaaleilta, tehostaa DNA:n korjaantumista, eheyttaa ihoa ja korjaa pigmenttivirheita. 


Teen seuralaisena maistui tanaan tehtya proteiinipatukkaa
(uudella reseptilla!).... tulikin hyvia! :)

Olin jo valmistautunut muumieni kanssa :) katsomaan Juttaa ja Super dieettia, mutta ohjelma onkin tainnut jo loppua?

2 kommenttia:

  1. Joo viime viikolla tuli viimenen jakso. Höh! Näyttää hyvältä tuo protskupatukka, jaa toki resepti kun ehdit ;)

    VastaaPoista
  2. No voi... Yes! Resepti tulee pian jakoon! Oli sen verran hyvaa... :)

    VastaaPoista