sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Sunnuntai fiiliksia ja granaattiomenaa :)

All white again! 
Aamu alkoi kivasti jo "perinteeksi" muotoutuneella sunnuntain pitkalla lenkilla! Vahan jo eilen illalla mietin, etta mitenkohan lenkin kanssa kay, kun lunta satoi oikein kunnolla! 

Tanaan mun kanssa matkaan lahtivat Linda, Tanja ja Andrea. Lindan kanssa kiersimme taas Keilaniemen ympari, ja matkaa kertyi kivasti reilut 20 kilometria. Askelia kertyi melkein 20 000, mutta juoksun aikana huomasin, etta mittari ei ihan pysynyt mun vauhdissa mukana ;) 

Lunta oli yon aikana satanut tosi paljon, ja paikka paikoin juoksimme kirjaimellisesti hangessa! Taman lenkin jalkeen todellakin huomasi tehneensa jotakin! Ja lenkin jalkeen olikin kauhea nalka! Pika snacksina ennen lounasta maistui kourallinen pahkinoita ja trail mixia! :)


Mites te muut? Onko viikonloppu mennyt liikunnan merkeissa? :)

Paivan lounas :)

Aamupalatestauksien yhteydessa olen yrittanyt loytaa uusia juttuja ja makuja testattavaksi, ja vaihtelun vuoksi ostin pitkasta aikaa granaattiomenaa! Halkaise granaattiomena, ja lusikoi "siemenet" vaikkapa salaattiin tai rahkan joukkoon! 

Aamu/valipalana olen nyt muutamana paivana syonyt rahka/jugurttisekoitusta granaattiomenan siemenien kanssa! Tosi hyvaa ja ihanan makeaa! Sopii hyvin esimerkiksi makeanhimon taltuttajaksi! :) Tassa taas uusi juttu, jos et ole viela testannut! 

Granaattiomena

Granaattiomena on yksi vanhimmista viljellyista hedelmista. Ne kasvoivat ensimmaisena muinaisessa Persiassa, ja granaattiomenan terveyshyodyt tunnettiin jo silloin. Latinan kielessa granaattiomena takoittaa omenan siementa.

Granaattiomenat eivat sisalla rasvaa, ja sokeriakin niissa on vain vahan! Ne sisaltavat paljon C-vitamiinia, ja toisin kuin muut hedelmat, se sisaltaa myos vitamiineja B5 (valttamaton terveelle iholle ja hermoston toiminnalle), B9 ja K-vitamiinia! Granaattiomena tarjoaa myos paljon kuitua, kaliumia, sinkkia ja antioksidantteja. Antioksidantit torjuvat vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita. 
Sekoitin granaattiomenan siemenia rahkan joukkoon! Oli
oikein hyvaa, ja toi sopivasti makeutta! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti