torstai 7. helmikuuta 2013

Jet Lag... ja treenaaminen?

Jet lag pitaa mua tiukasti otteessaan, enka meinaa millaan paasta "normaali" rytmiin! Alussa jo luulin, etta helpolla paastiin, mutta ei... Sisainen kello herattaa jo ennen aamu viitta, ja aamupaivalla vasymys iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta! 5-6:n tunnin younet eivat vaan riita, kun normaalisti nukun sen 8 tuntia! Aamutreenailut ei tule kuuloonkaan, kun kroppa on ihan vasynyt...

Jet Lagista eli aikaerorasituksesta...

Jet lagiksi kutsutaan niita oireita, jotka ilmaantuvat heti matkustamisen jalkeen. Tyypillisimmat oireet ovat vasymys ja unettomuus. Myos paansarky (varsinkin, jos et ole juonut tarpeeksi lennon aikana!) seka fyysisen etta psyykkisen suorituskyvyn heikkeneminen ovat merkkeja aikaerorasituksesta. Lennon aikana kannattaa juoda mahdollisimman paljon vetta, ja jattaa kahvi ja alkoholi minimiin. Myos suolaisia ja maustettuja ruokia olisi hyva valttaa! Jet lagin oireet johtuvat suurimmaksi osaksi valvomisesta ja siita, etta elimiston biologinen kello ei ole viela paikallisessa ajassa!

Lennon jalkeen elimisto pyrkii sopeutumaan tapahtuneisiin ajanmuutoksiin, mutta sopeutumisaika kuitenkin riippuu lennon suunnasta ja aikavyohykkeiden maarasta. Olen huomannut, etta yleensa New Yorkiin pain lentaessa olen paassyt nopeasti rytmiin kiinni, ja Suomeen pain tulo on taas sitten hankalampaa! Talla kertaa vasymys ei meinaa menna millaan ohi...

Treenailut ovatkin menneet aika fiilisten mukaan, ja huomattavasti kevyemmissa merkeissa. Intervallit ja muut kovatehoiset treenit on syyta unohtaa silloin, kun kroppa on nain vasynyt! Joogaa, kevytta lenkkeilya ja salia! Toivottavasti viikonloppuun mennessa helpottaa, silla tiedossa on pitka lenkki juoksuteamin kanssa, ja viela mun suosikki puistossa, missapa muualla kuin Central Parkissa! (Toivotaan, etta odotettu lumimyrsky ei pilaa suunnitelmia!)




Jet lag is still bothering me... First I though that I will be fine, but no. My biological watch is waking me up before 5am, so before mid-day I am feeling so tired. 5-6 hours sleep is not enough for me, when I am use to sleep at least 7-8 hours! My body is so tired that there's question that I could exercise in the morning like I usually do.

This week my exercises has been only light yoga, easy running and gym depending on how I've been feeling. Its good to keep exercising, but you need to listen to your body! You can forget about intervals or hard core trainings when your body is already tired! No need to have more stress to your body. I hope that I will be feeling better by the weekend, cause I am planning to do a longer run in Central Park with some runners from NY Flyers! ( I hope the snowstorm is not coming here...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti