tiistai 23. lokakuuta 2012

Cranberry mousse

Aika harvoin tulee kaytettya karpaloa ruuanlaitossa, mutta nain lokakuussa, marjan poiminta-ajan kunniaksi ajattelin tehda pitkasta aikaa karpalomoussea! Ohjeen olen joskus loytanyt jostakin blogista, mutta en kylla yhtaan muista mista...

Karpalon paras poiminta-aika on siis juuri parhaillaan menossa, aina marraskuulle asti. (Taalla pohjois-amerikassa taytyy kuitenkin tyytya viljeltyyn versioon :( ) Nauttikaa siis Suomen luonnonmarjoista!

Karpalo on tehokas antioksidantti ja siina on paljon esimerkiksi C-vitamiinia, yli kaksi kertaa enemman kuin puolukassa! Myos kaliumia karpalossa on yli kolminkertainen maara puolukkaan verrattuna. Karpalon tiedetaan myos lievittavan tulehduksia ja kuumetta. Oikein hyva vaihtoehto siis puolukalle estamaan syysflunssaa!

                                                            KarpaloMousse:

                                                        noin 5-6dl karpaloita
                                                        1 banaani
                                                        5 isoa medjool taatelia
                                                        2 dl cashew pahkinoita ( liota muutama tunti, jos herkka vatsa)
                                                        1dl kylmapuristettua kookosoljya
                                                        vetta ohentamiseen

                                           Blendaa kaikki aineet sekaisin! Valmis nautittavaksi!

Mousseen voi lisata oman maun mukaan makeutta esim hunajasta, agavesta tai steviasta, mutta itse tykkaan nain! Paalle ripottelen usein viela goji-marjoja, mulbereita, pahkinasekoitusta tai mita kaapissa sattuu olemaan. Vain mielikuvitus on rajana!


                                            Eilista aamupalaa.... Ei ehka paras kuva, mutta
                                            siella se mousse on kaikkien lisukkeiden alla...

I don't really use cranberries in cooking as much as I would love to, but now in October, its harvest time, I decided to do my  favorite Cranberry Mousse. I can't remember from where I found this recipe... Well any way I am happy to share it with you

So right now is best time to harvest cranberries till mid-November. Here in North America cranberries are farmed so in Finland you are lucky to enjoy the fresh berries straight from the nature!

Cranberry is a good source of antioxidants  and  it has twice as much vitamin C than a lingonberry. And also kalium cranberries has  three times more than lingonberry. Cranberries can also reduce infections and fever. So this mousse is a really good  weapon to fight against fall flu!

                                                              Cranberry Mousse:

                                                            5-6dl cranberries
                                                            1 banana
                                                            5 medjool dates
                                                            2dl cashews (soak few hours for better digestion)
                                                            1 dl coconut oil
                                                            + add some water if too thick

Blend all together and enjoy! You can make it sweeter by adding some honey, stevia, agave... I like it this way with some goji-berries, mulberries and trail mix on top of it... or what ever we have in cupboards! Just use your imagination!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti